Observatori Fabra


 
 

Horaris de visites 2019

 

Visites diürnes

Visita guiada pel propi personal científic de l'Observatori que us permetràn conèixer de primera ma tot el patriomoni arquitectònic i científic de l'edifici. Rebreu explicacions  de les diferents seccions actives: l'astronomia, la meteorologia i la sismologia. També us mostraran la sala modernista, el museu, la cúpula i el funcionament dels dos telescopis centenaris, la biblioteca, la terrassa panoràmica i coneixereu la vida domèstica que contenia l'edifici a principis del segle XX.

Horari: Diumenges i festius al matí a les 11h i a les 12:30h. No cal reserva.

Aquestes visites no es fan durant l'Agost, ni els festius de Setmana Santa (19, 21 i 22 d'abril), ni entre els dies 25/12/2019 i 06/01/2020 ambdós inclosos.

Preu adults:  3 € - gratuït pels menors de 14 anys.

RUTA BOTÀNICA. L'accés lliure als jardins i mirador de l'Observatori els diumenges i festius de 11h a 14h permet visitar gratuïtament la ruta botànica senyalitzada. Aqui teniu la guia botànica de l'Observatori Fabra.

 

Visites nocturnes. Observació del cel de Barcelona

Visita guiada per l’interior de l’Observatori Fabra per part de guies experimentats en visites culturals, històriques i científiques. De la seva mà aprendreu la historia de l’observatori i de les persones que hi han treballat en les diferents seccions científiques: astronomia, meteorologia i sismologia. Visitareu el museu, la sala modernista, l’antic despatx/biblioteca i els dos telescopis centenaris, un a la sala de la ullera meridiana i l’altre a la cúpula, des d’on podreu fer una observació nocturna a través del telescopi Mailhat original i sortir a la terrassa de la cúpula per gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars de Barcelona.

Horari: divendres i dissabtes al vespre, d’octubre a juny. No es fan entre el 16 de desembre de 2018 i el 10 de gener de 2019.

El horari i l’astre a observar es variable segons l’època de l’any. Cal fer reserva prèvia. Més info // Calendari d’observacions gener-juny 2019

Preu: 15€ adult – divendres // 25€ adult – dissabte  [fins a 12 anys, entrada a meitat de preu]

Reserves a www.sternalia.com o al 93 327 01 21 i festius al 697 864 262 // Més info

 

Sopars amb estrelles

L'activitat té lloc a l'Observatori Fabra durant els mesos d'estiu i combina la divulgació científica i l'observació astronòmica amb una proposta gastronòmica.

Els sopars tenen lloc a l'aire lliure, en un dels miradors privilegiats de la ciutat de Barcelona. Després del sopar s'ofereix una conferència de divulgació científica d'uns 30 minuts, amb possibilitat que el públic faci preguntes. A continuació es visita el museu, la sala modernista, el telescopi de passos i s'accedeix a la sala de la gran cúpula, que conserva els elements originals.

Des de la cúpula s'observaran elements de constel·lacions llunyanes, estrelles i gran part del sistema solar, amb el telescopi de 1904, un dels més grans i antics d'Europa encara en funcionament.

Reserves: www.sternalia.com o al 93 327 01 21 i festius al 697 864 262 // Més info

 

Visites matinals entre setmana per escoles i grups organitzats (mínim 15 persones)

Horari: De dimarts a dissabte al matí en horari flexible segons les necessitats del grup. Cal fer reserva.

Informació i reserves al telèfon 934 175 736 de 9h a 13h.

Preu: Adults i escolars 5 € -  pensionistes 3

Grups organitzats (mínim 15 persones): La durada i el contingut de la mateixa es fa atenent les necessitats específiques dels visitants.

Consulteu aquí el contingut de la visita escolar.

Si sou una escola heu fer la vostra reserva a través del Programa d'Activitats Escolars de l'Ajuntament de Barcelona clicant aqui. També si sou de fora de Barcelona.

 

Com s'arriba a l'observatori?