Observatori Fabra


 
 

Horaris de visites 2021

 

 

Visites diürnes TEMPORALMENT ANUL·LADES!

Visita guiada pel propi personal científic a l'interior de l'Observatori que us permetràn conèixer de primera ma tot el patriomoni arquitectònic i científic de l'edifici. Rebreu explicacions  de totes seccions actives: l'astronomia, la meteorologia i la sismologia. També us mostraran la sala modernista, el museu, la cúpula i el funcionament dels dos telescopis centenaris, la biblioteca, la terrassa panoràmica amb vistes espectaculars sobre la ciutat. Finalment coneixereu la vida dels masovers que vivien a l'edifici a principis del segle XX.

Horari: Diumenges i festius al matí a les 11h. La visita dura una hora i mitja, aproximàdament fins a les 12:30h. No cal reservar. Per precaució l'aforament màxim serà de  20 persones i cal portar mascareta de protecció.

Aquestes visites no es realitzen els festius de Setmana Santa (10, 12 i 13 d'abril), ni del 2 al 30 d'Agost (ambdós inclosos), ni entre els dies 25/12/2020 i 06/01/2021 ambdós inclosos.

Preu adults:  3 € - gratuït pels menors de 14 anys.

Durant la visita diürna, es podrà accedir lliurement als jardins i mirador de l'Observatori tots els diumenges i festius de 11h a 12.30h. Aqui teniu la guia botànica de l'Observatori Fabra.

 

Visites nocturnes ACTIVADES!

Visita guiada per l’interior de l’Observatori Fabra per part de guies experimentats en visites culturals, històriques i científiques. De la seva mà aprendreu la historia de l’observatori i de les persones que hi han treballat en les diferents seccions científiques: astronomia, meteorologia i sismologia. Visitareu el museu, la sala modernista, l’antic despatx/biblioteca i els dos telescopis centenaris, un a la sala de la ullera meridiana i l’altre a la cúpula, des d’on podreu fer una observació nocturna a través del telescopi Mailhat original i sortir a la terrassa de la cúpula per gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars de Barcelona.

El horari i l’astre a observar es variable segons l’època de l’any. Cal fer reserva prèvia. Més info // Calendari d’observacions octubre 2020-maig 2021

Preu: 15€ adult – divendres // 25€ adult – dissabte  [fins a 12 anys, entrada a meitat de preu]

Reserves a www.sternalia.com o al 93 327 01 21 i festius al 697 864 262 // Més info

 

Sopars amb estrelles

L'activitat té lloc a l'Observatori Fabra durant els mesos d'estiu i combina la divulgació científica i l'observació astronòmica amb una proposta gastronòmica.

Els sopars tenen lloc a l'aire lliure, en un dels miradors privilegiats de la ciutat de Barcelona. Després del sopar s'ofereix una conferència de divulgació científica d'uns 30 minuts, amb possibilitat que el públic faci preguntes. A continuació es visita el museu, la sala modernista, el telescopi de passos i s'accedeix a la sala de la gran cúpula, que conserva els elements originals.

Des de la cúpula s'observaran elements de constel·lacions llunyanes, estrelles i gran part del sistema solar, amb el telescopi de 1904, un dels més grans i antics d'Europa encara en funcionament.

Reserves: www.sternalia.com o al 93 327 01 21 i festius al 697 864 262 // Més info

 

Visites escolars (aforament màxim 20 pax) ACTIVADES!

Horari: De dimarts a divendres al matí en horari flexible segons les necessitats del grup. Cal fer reserva.

Informació i reserves al telèfon 934 175 736 de 9h a 13h.

Preu: 5 € per alumne

Consulteu aquí el contingut de la visita escolar.

Si sou una escola heu fer la vostra reserva a través del Programa d'Activitats Escolars de l'Ajuntament de Barcelona clicant aqui. També si sou de fora de Barcelona.

 

Com s'arriba a l'observatori?